Blog Layout

השקעה קבוצתית בפורטפוליו מניב - הצצה אל מאחורי הקלעים

איך בכלל עובד העניין הזה של השקעה בקבוצה?
אני הבעלים של הנכס?
מי השותפים שלי ולמה אני צריך להיות תלוי באחרים?
מה משך הזמן של ההשקעה?
ורגע, מה קורה אם אני רוצה למכור?
מה מצב הנכסים בקניה ואיך דואגים שלא יהיו כל הזמן תיקונים?

על שאלות אלה ועוד, אנחנו נשאלים פעמים רבות בבואנו להציג עסקה קבוצתית לנכסים מניבים.
במאמר זה נראה את התהליכים שמתרחשים מאחורי הקלעים בעסקה מסוג זה בכדי לנסות ולענות על השאלות האלה ועוד כמה אחרות.
לשם ההמחשה ניקח כדוגמא את אחת העסקאות שעשינו, נסביר על התהליך והרבה שאלות יפתרו תוך כדי.

זה התחיל בכך שהגיעה לידנו עסקת חבילה של בתים פרטיים ממשקיע אחד שרצה למכור אותם במהירות כי היה זקוק לכסף.
ברשימה היו כ 11 נכסים - רובם באיזור C (אוכלוסייה במעמד סוציו אקונומי נמוך) וחלקם באיזור D (אזורי פשיעה). התחלנו (כמו שתמיד אנחנו עושים) לבדוק את הנכסים אחד אחד בנסיון להבין את איכות הנכס, השכירות שניתן לקבל עליו באיזור, השיפוץ שיידרש בו, האיזור שהוא נמצא מבחינת רמת אוכלוסייה וכו'.
מתוך הנכסים בחרנו 6 שנראו לנו, בבדיקה ראשונית, רלוונטיים, והחלטנו לבדוק אותם יותר לעומק.
בדקנו את השווי שלהם אחרי שיפוץ על ידי השוואה לנכסים שנמכרו באיזור באותו סדר גודל וראינו שהמחיר שהשגנו היה מצויין!

שמנו את הנכסים על חוזה והמשכנו בהעמקת הבדיקות.

שלחנו את השותף המקומי שלנו לשטח שיעבור בין הנכסים, ייראה את מצבם הפיזי, את המיקום שלהם וביחד עם הקבלן, יתן לנו הערכת שיפוץ ראשונית (שבדרך כלל דיי מדוייקת) כדי שנוכל להכניס לאקסל ולהתחיל לבנות תוכנית עסקית.
השותף המקומי שלנו חזר עם תשובות והערכות על עלויות השיפוץ והשכירות שניתן יהיה לקבל בנכסים. נראה שרוב הנכסים צריכים לעבור שיפוץ דיי מקיף, שזה אומר מספר דברים, קודם כל תהיה השבחה והנכסים יהיו שווים יותר מעלות הרכישה והשיפוץ כי אנחנו מביאים אותם למצב מצויין. דבר שני, יהיה לנו שקט תקופה ארוכה כי אנחנו יודעים שיישרנו קו וטיפלנו בכל הדברים המרכזיים בבתים.

בנוסף, הבנו שבאחד הנכסים יש בעיה ביסודות ויתכן שהשיפוץ שיידרש לו יהיה בעלות גבוהה מאוד. עשינו בדיקה מחודשת על רשימת הנכסים והחלפנו אותו בנכס אחר מהרשימה כדי להישאר במסגרת המספרים של התוכנית העסקית.
מהר מאוד הגענו למסקנה שהעסקה אכן טובה כמו שחשבנו ויש לנו מה להציע למשקיעים שחיכו להיכנס לעסקה לטווח ארוך.

אז איך נראית התוכנית העסקית?
מחיר רכישה של כל הנכסים: 142 אלף דולר
עלות שיפוץ, 140 אלף דולר
עלויות נוספות 3,000 דולר
עמלות והוצאות שלנו היזמים 15 אלף דולר
הגענו לעלות כוללת של 300 אלף דולר בדיוק

את התוכנית העסקית חילקנו לשש יחידות השקעה. כל משקיע יוכל להכנס בכפולות של 50 אלף דולר. גייסנו את המשקיעים ויצאנו לדרך.

את הנכסים רשמנו על חברת LLC שפתחנו לפני מציאת העסקה (הרי עשינו תוכניות וכיוונו לפתיחת הקבוצה…). המשקיעים נרשמים כבעלים שותפים בחברה ובעצם הם גם הבעלים של הנכסים.
הגדרנו את העסקה לחמש שנים והחלטנו שבתום חמש שנים הנכסים יוצעו למכירה והקרן פלוס הרווחים מהמכירה יחולקו למשקיעים.

אז למה בעצם לעשות את זה בקבוצה? למה לא למכור נכסים לכל משקיע בנפרד?
במהלך השנים, אחרי עשרות עסקאות נדל"ן לעצמנו ולמשקיעים, הגענו למסקנה שרכישת נכסים על ידי משקיע שאינו מומחה לנדל"ן וזה לא העיסוק המרכזי שלו, עלולה להיות עניין מאוד מתסכל עבורו, היות ובנכס מידי פעם יש התעסקות, נדרש לסמוך מרחוק על חברת ניהול, עלולות להיות הוצאות פתאומיות של אלפי דולרים - שלמשקיע שאינו עוסק בזה אין את הכלים לבדוק האם ההוצאה אמיתית או שחברת הניהול מנסה לעשות קופה.
לכן אנחנו כמנהלים מקבלים את ההחלטות ולמשקיעים אין צורך בהתעסקות בכלל, מה שהופך את ההשקעה לפאסיבית באמת.

על ידי הצטרפות לקבוצה, המשקיע בעצם מרוויח מספר דברים:
א. רכישת פורטופוליו של נכסים במחיר מוזל - עסקת חבילה
ב. ניהול מקצועי באופן שוטף על ידי יזמים המומחים בהשקעות נדל"ן 
ג. פיזור סיכון על ידי בעלות במספר נכסים

ואיך המשקיעים מבטיחים את הכסף שלהם אתם שואלים?
אז הכסף מועבר לעורך דין בנאמנות שדואג לאינטרס של המשקיעים ומוודא שרישום הבעלות מתבצע כמו שצריך.

ומה לגבי השאלה, מה קורה אם המשקיע רוצה לצאת מהעסקה? אז הפתרון שנתנו לזה הוא בכך שלאחר השנה הראשונה, המשקיע יכול למכור את יחידת ההשקעה שלו.

לסיכום
השקעה בקבוצה זו אלטרנטיבה מצוינת למי שרוצה לפזר את הסיכון בהשקעה ובנוסף רוצה להיות פאסיבי בעסקה. כל קבוצה והמאפיינים שלה. 
בכל קבוצה אנחנו משקיעים המון מחשבה אסטרטגית כדי לתת מענה רלוונטי ושלם ככל הניתן לצרכים של המשקיעים ולדאוג לאינטרס שלהם. פעמים רבות זה דורש יצירתיות ואלתור אבל כמעט תמיד זה אפשרי וזה עיקר התפקיד שלנו, ועיקר ההתעסקות שלנו מאחורי הקלעים.

נתראה בקבוצה הבאה!

מאמרים נוספים

מאת עידן שקדי 16 Sep, 2023
תיאור מחוז ברוורד בהיבטי אוכלוסיה, כלכלה ונדל״ן
מאת עידן שקדי 02 Jul, 2023
החתמת נוטריון ואפוסטיל על מסמכי נדל"ן בארה"ב 
מאת עידן שקדי 26 Jun, 2023
משכנתא. מה קורה לכם בגוף כשאתם שומעים את המילה הזו? אתם מאלה שנלחצים ומתחילים לרעוד או מאלה שמתעורר להם ה״רעב״ והמוטיבציה? במאמר שלפניכם, שמחולק לשני חלקים ( קישור לחלק 2 ), אכתוב על מגוון סוגי הלוואות הקשורות לנדל״ן, עם מושגים חשובים ועוד מלא דברים מעניינים.
מאת עידן שקדי 26 Jun, 2023
בחלק הראשון , הסברנו שסוגי ההלוואות הן בעצם חלק מתהליך חיי עסקה. הסברנו על סוגי ההלוואות לצורך רכישת הנכס. עכשיו נדבר על הלוואה לאחר שקנינו את הנכס. בארץ זה נקרא מחזור משכנתא. בארה״ב זה נקרא ריפייננס (Refinance) – מימון מחדש . מימון מחדש נוכל לעשות בדרך כלל 6 חודשים לאחר הקניה. אפשר גם לפני אבל אז התנאים עלולים להיות פחות טובים. יש 2 סוגים עיקריים של ריפייננס: 1.משיכת כסף (Cash-Out Refinance) – יש לנו נכס בשווי מסוים ונרצה לשעבד אותו לבנק בתמורה לכסף. הכסף שנקבל יהיה פטור ממס מעצם היותו התחייבות ולא רווח. עם הכסף נוכל לעשות כל מה שנרצה – לטוס לטיול, לקנות רולס רויס, להשקיע בקריפטו, לקנות נכס להשקעה או כל דבר אחר. באופן אישי אני ממליץ להשתמש בכסף רק לצורך השקעה מחדש. כמשקיעים זרים, לרוב נוכל לקבל עד 60% משווי הנכס (במקרים מסוימים גם 65%(. מהסכום הזה נוריד את הוצאות הסגירה וזה סכום הכסף שיישאר לנו. כך למשל אם שווי הבית הוא $200,000 לפי הערכת שמאי, נוכל לקבל $120,000 ומתוכם יישאר לנו כ- $110,000-$115,000. 2. שיפור תנאים (Rate and Terms) – בריפייננס מסוג זה אנחנו לא מוציאים כסף (במקרים מסוימים אפשר להוציא עד 5%) אלא רק משפרים את התנאים. נניח הריביות בשוק ירדו אז נרצה למחזר את המשכנתא ולקבל את הריביות הנמוכות. עוד דוגמא היא אם לקחנו הארד מאני (זוכרים מהפוסט הראשון?) ונרצה לקחת עכשיו משכנתא כדי לשפר את התנאים. היתרון המרכזי כאן הוא שהריביות שנקבל יהיו טובות יותר מאשר Cash-Out. יש לכם נכס בשווי גבוה מ- $100,000? לקבלת הצעה לריפייננס – לחצו כאן כמה דגשים: כשאתם ניגשים למלווה/ברוקר כדי להתחיל תהליך ריפייננס, חשוב שתציינו בפניו אם אתם רוצים Cash-Out Refinance או Rate and Terms. התנאים לריפייננס יהיו פחות או יותר זהים כמו למשכנתא (זאת מהפוסט הקודם). כמובן שהם גם ישתנו ממלווה למלווה. ניתן לעשות ריפייננס למספר נכסים כל עוד כולם תחת אותה חברה. אם הם לא תחת אותה חברה בתחילת התהליך, אפשר לבקש שיעבירו אותם תחת אותה חברה כחלק מהסגירה של הריפייננס. באופן כללי הריביות בריפייננס יהיו פחות טובות מאשר במשכנתא.
מאת עידן שקדי 02 May, 2022
אינפלציה - מה זה בכלל? למה חשוב שנכיר את המושג הזה? איך זה משפיע עלינו?איפלציה במילים פשוטות
מאת אפי דניאלי 17 Jan, 2022
במאמר זה נסביר על האפשרויות שיש למשקיע ישראלי לפתוח חשבון בנק וירטואלי בארה"ב בלי הרבה מאמץ ובעלות אפסית.
מאת עידן שקדי 15 Jan, 2022
המאמר הבא הוא למעשה מדריך לפתיחת חשבון בנק בארה״ב. המדריך הוא פרקטי ואפשר לראות בו מעין צ׳קליסט לפני שניגשים לתהליך. למאמר מפורט יותר בנושא, מוזמנים לבקר כאן - חלק ראשון , חלק שני לפני שנתחיל, מספר דגשים: 1. המדריך מכוון ל – Bank of America היות וזה הבנק העיקרי שנותן אפשרות לישראלים לפתוח חשבון בנק. 2. לפי נהלי הבנק, לא ניתן לפתוח חשבון בנק מרחוק. אני יודע שיש חברות בארץ שנותנות את השירות הזה, אבל חשוב לדעת שזה בניגוד לנהלי הבנק ומבוסס על קשרים אישיים של נותן השירות עם נציג בסניף ספציפי. האחריות היא עליכם בלבד. 3. חשוב לציין שלאחרונה הבנאים הקשיחו את התנאים, והם עלולים לדרוש הוכחת מגורים בארה״ב (חוזה שכירות, חשבון מים/גז/חשמל/אינטרנט על שמכם) לצורך פתיחת חשבון. מומלץ לברר עם הפקיד בבנק מה נדרש, לפני הגעתכם לסניף, ולא להסתמך רק על מאמר זה יאללה אז נצא לדרך, כל מה שצריך לדעת כדי לפתוח חשבון בנק עסקי ב- Bank of America: 1. לפני שקונים כרטיס טיסה, מומלץ ליצור קשר עם הסניף ולתאם פגישה. ניתן לאתר סניף ולתאם פגישה בקישור הבא – תיאום פגישה 2. הפגישה נקבעת אונליין ולאחר שנקבעה יהיה לכם פרטי יצירת קשר. תציגו את עצמכם ותרשמו שאתם אזרחים זרים – Foreign National ואתם רוצים לפתוח Small Business Account. תוודאו שהם נותנים את השירות הזה ותשאלו מה צריך להביא. 3. חברה רשומה – תדאגו שתהיה לכם חברה רשומה ברשם החברות של המדינה בה אתם רוצים. האסמכתא לזה היא – Article of Organization אותו תצטרכו להביא לפגישה בבנק. 4. הסכם שותפות – מה שאנחנו מכירים כ – Operating Agreement. שימו לב שרשום שם שיש לכם את הסמכות לחתום ולפתוח חשבון בשם החברה. במקרה בו יש כמה שותפים לחברה. 5. מספר משלם מס – הידוע בכינויו EIN – Entity Identification Number. אתם לא צריכים איזשהו מסמך, אלא שיהיה לכם את המספר מוכן. 6. כתובת בארה״ב – הכתובת צריכה להיות כתובת אמיתית שניתן לשלוח אליה דואר. אל תתנו את הכתובת של הנכס שזה עתה קניתם משום שהבנק עלול לשלוח לכם כרטיס אשראי או כל מסמך אחר. ניתן לבקש מחברת הניהול שלכם להשתמש בכתובת שלה, כתובת של חבר, משפחה או חברות שנותנות שירותים כאלה. 7. מספר טלפון אמריקאי – הדבר העיקר שחשוב הוא שהמספר הזה ידע לקבל הודעות SMS. אתם יכולים להשתמש באחד מהשירותים הבאים: TextNow iPlum Google Voice Skype 8. תעודות מזהות – יש להביא אתכם 2 תעודות מזהות. דרכון ורישיון נהיגה יעשו את העבודה. תוודאו כמובן שיש תמונה ורשום באנגלית. 9. הפקדה ראשונית – אתם תידרשו להפקיד במקום $100 אז תוודאו שיש לכם. כמובן שאפשר להוציא מהכספומט בבנק ומיד להפקיד. הכסף כמובן נשאר אצלכם בחשבון בנק.
מאת Efi Danieli 27 Dec, 2021
בית פרטי, מולטיפאמילי, קבוצת השקעה, בנייה חדשה...
05 Dec, 2021
אחת האפשרויות להשקעה בנדל"ן בארה"ב וגם הנפוצה ביותר, היא באמצעות הקמת חברה LLC, שיתרונותיה באים לביטוי ברמה המשפטית ובמיסוי. השקעה באמצעות חברת L.L.C בארה"ב ניתן להתאגד במבנה עסקי שנקרא ) L.L.C Limited Liability Company ). זאת למעשה צורה של חברה פרטית מוגבלת. חברת LLC הינה ישות משפטית היברידית. בעלת מאפיינים מסויימים של חברה, של שותפות ושל בעלות יחידה. חברת LLC אינו תאגיד שניתן לתבוע משפטית. מבחינת המיסוי – בארה"ב זאת חברה שלרוב שקופה לצרכי מס. "גוף שקוף" לצורכי מס ולפיכך לא ניתן למסות את "החברה". למעשה את המס בגין רווחי החברה משלמים בעלי הזכויות בה (Members). חברים המחזיקים תעודת חברות בה. מעמד חברת LLC בישראל בישראל אין אפשרות התאגדות שכזו. הכי קרוב ודומה לזה, היא התאגדות כשותפות, "חברת בית", או "חברה משפחתית". למעשה ההתייחסות בארץ לעניין מס, לאותה ישות LLC , היא כ"חבר בני אדם", כלומר חברה הכפופה לכללים ודיני מס החברות בארץ. אלא שמאחר ומדובר בחברה תושבת חוץ (חברה זרה), וזאת כאשר השליטה והניהול של החברה לא בישראל, ה"חברה" אינה חייבת במס בישראל על רווחיה בארה"ב. לעובדה זו יש משמעות רבה ומעלה סוגיות מס רבות, שנדון בהם בהמשך.
מאת אפי רניאלי 28 Jun, 2021
מהי השקעה פרטית ומהי השקעה קבוצתית? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? מה הכי מתאים עבורי?
פוסטים נוספים
Share by: