פתיחת חשבון בנק אמריקאי - חלק א
חשוב לציין שלא כל הבנקים נוהגים אותו דבר ולעיתים הם גם משנים את הנהלים שלהם ולכן לפני שניגשים לפתוח חשבון בנק מומלץ לאמת את הכתוב.
- למה כדאי לפתוח חשבון בנק?
אני תמיד אוהב אנשים ששואלים ״למה״ ולא לוקחים הכל כמובן מאליו. בתור התחלה, משקיע בתחילת דרכו, שקנה נכס אחד ובסך הכל רוצה לקבל את כספי השכירות, לא בהכרח צריך חשבון בנק אמריקאי. אלו הסיבות והמקרים בהם כדאי ואף צריך חשבון בנק:
- נוחות - יותר קל לעבוד מול חברת הניהול, ובכלל מול גורמים שונים בארה״ב, כאשר הכסף שלנו נמצא בדולרים בארה״ב.
- זול יותר - במקום להעביר את דמי השכירות כל חודש לארץ, אפשר להעביר אחת לכמה זמן ובכך לחסוך את עלויות ההעברה שבדר״כ יהיה להן מרכיב קבוע ולאו דווקא תלוי בגובה ההעברה. במידה ונצטרך לשלם על משהו בארה״ב כמו תיקונים כאלו ואחרים, מיסים וכד׳, לא נצטרך להעביר כסף מהארץ שגם זה יעלה לנו עוד כסף.
- מכירת נכס - כשנרצה למכור את הנכס שלנו, חברת הטייטל תוכל להעביר לנו את הכסף בשתי דרכים: צ׳ק על השם של בעל הנכס (השם שלנו או השם של החברה שפתחנו) או העברה בנקאית בתוך ארה״ב. כך או כך זה יהיה בתוך ארה״ב ורק על השם של מי שרשום כבעל הנכס בין אם זה חברת LLC או השם שלנו.
- צבירת קרדיט - על זה אכתוב סעיף נפרד.
- כסף זמין בארה״ב - נוכל להשתמש בחשבון הזה לקניות שונות שמתבצעות לרוב בדולרים - טיול בארה״ב, הזמנת טיסות (לרוב התשלום בדולרים), קניות באמזון, אלי-אקספרס וכד׳.
כמובן שיש עוד סיבות אך אלו העיקריות שביניהן.
2. מי יכול לפתוח חשבון בנק אמריקאי?
טוב, השתכנעתי! אני צריך חשבון בנק אמריקאי. אבל, האם אני בכלל יכול לפתוח כזה?
התשובה היא שכמעט כל אחד יכול לפתוח חשבון בנק אמריקאי ולא צריך להיות אזרח או תושב מסוג כזה או אחר. כמובן שיש הגבלות כמו אם הואשמת פעם בהלבנת הון, תיק פלילי וכאלה, אבל נניח שזה לא המצב.
בשורה התחתונה, כל אחד יכול לפתוח חשבון בנק, אישי או על שם החברה (או גם וגם).
3. חשבון פרטי VS חשבון עסקי
בגדול, יש שני סוגים של חשבונות שאפשר לפתוח- חשבון פרטי וחשבון עסקי.
זה מאוד מזכיר את האפשרויות בארץ, עם כמה טוויסטים שנכתוב עליהם בהמשך.
לכל חשבון יש את התנאים שלו ואת צורת הניהול שלו. למשל, בשביל לקבל פטור מעלות בחלק מהבנקים, בחשבון הפרטי צריך להיות תמיד לפחות $1,000 בעו”ש, בעוד בחשבון העסקי מדובר על $3,000. יש כמובן עוד תנאים אבל זה משתנה מבנק לבנק ולכן לא אתייחס לזה כאן ואמליץ לקרוא את מסמך התנאים וההגבלות של כל חשבון בבנק בו נרצה לפתוח את החשבון.
אני ממליץ להתייחס לאופן ניהול החשבונות האמריקאיים בדיוק כמו שנעשה בארץ. אם בארץ יש לנו חשבון פרטי וחשבון עסקי אז גם בארה״ב כדאי שיהיה לנו. יותר נכון, אם אנחנו מתכוונים לעשות רכישות אישיות באמצעות החשבון האמריקאי, אז למען הסדר הטוב כדאי שיהיו מחשבון פרטי. את הניהול העסקי נעשה מהחשבון העסקי.
אין הגבלה לכמות החשבונות שניתן לפתוח ולכן כדאי שלכל עסק יהיה חשבון משל עצמו (מאותן סיכות שהוזכרו לעיל).
4. באיזה בנקים ניתן לפתוח חשבון?
רשימת הבנקים בהן ניתן לפתוח חשבון משתנה כל הזמן. הבנקים העיקריים הם - Bank of America, TD Bank, Wells Fargo. יש עוד בנקים שיאפשרו פתיחת חשבון למי שלא אזרח אבל אלו העיקריים.
יש דרך נוספת והיא לפתוח חשבון בנק וירטואלי באתרים כמו TransferWise. אתרים אלו יאפשרו לכם כמעט את כל מה שחשבון בנק רגיל יאפשר לכם.
5. צבירת קרדיט -
אחת הסיבות העיקריות שבגינן משקיעים רוצים לפתוח חשבון בנק אמריקאי היא כדי לצבור קרדיט סקור שיאפשר לקחת הלוואה טובה בהמשך.
כדי לצבור קרדיט, צריך להצטייד בכרטיס אשראי מהבנק ולבצע בו שימוש תדיר במשך מספר שנים. כל זה בלי לצבור פיגורים בתשלומים או כל דבר שלילי אחר.
חשוב לציין שגם אם יהיה לכם קרדיט מצוין, זה כמעט ולא יעזור לכם לקבל הלוואה בתנאים טובים יותר. לכל היותר זה יאפשר לכם לקבל הלוואה בתנאים בינוניים בלבד (יחסית לאמריקאים). לכן, לא הייתי מקדש את נושא הקרדיט ועושה הכל כדי שיהיה לי קרדיט סקור טוב, אלא אם כן אני מתכנן לקבל גרין קארד או אזרחות בעוד כמה שנים ואני רוצה להתחיל לצבור קרדיט מעכשיו.
עד כאן עיקרי הדברים שצריך לדעת כשניגשים לפתוח חשבון בנק.
בחלק ב׳ נסביר את תהליך פתיחת החשבון שלב אחרי שלב וגם ניתן כמה טיפים חשובים.
למעבר לחלק השני של המאמר - לחץ כאן
מאמרים נוספים


