Blog Layout

איך תשפיע הקורונה על שוק הנדל"ן האמריקאי ב 2021?

אז נתחיל בזה שכמו ליזמי נדל"ן אחרים, אין לי כדור בדולח, אני לא יכול להסכים שהשמיים נופלים, אבל יש הרבה שחושבים שזה מה שהולך לקרות.
למרות זאת התקופה הנוכחית היא אחת התקופות המעניינות ביותר מבחינת שוק הנדלן האמריקאי.
בעוד שיש רבים שמתרוצצים בצרחות "השמיים נופלים!!! השמיים נופלים!!!", אתה יכול להיות זה שתעשה את המליון הראשון או הנוסף שלך, באמצעות הנדל"ן. 
 

כידוע לכולנו, הקורונה שיגעה את העולם.


בזמן שהיינו עדים לחולים רבים , תמותה ואלפי עסקים שנסגרים, לא ראינו תזוזה גדולה בשוק הנדל"ן האמריקאי, פרט כאמור לתקופת הסגר הראשון.


אז איך הולכים להיראות השנה וחצי הבאים בהתבסס על עובדות?


זהירות, אינפלציה לפניך!


3 טריליון דולר שמודפסים בארה"ב - שווים אינפלציה!

באף שלב לאורך ההיסטוריה של הכלכלה האמריקאית לא התקרבו לכמות הדולרים המודפסים כמו ב 2020. בזמן שזה עזר לשמור על האמריקאים עם הראש מעל המים בזמן הסגר, מה שזה יעשה במקביל זה להשפיע שם בצורה ניכרת על הכלכלה.


עם כמות הכסף העצומה המודפסת, ערך הדולר יורד עוד ועוד. וההסבר לכך הוא פשוט, בהדפסת עוד ועוד דולרים, הממשל האמריקאי מגדיל את כמות הכסף במחזור. אם הייצור, לא יעלה בהתאם, יהיה יותר כסף לבזבז על אותה כמות של סחורה ושירותים מאשר קודם לכן, המחירים של המוצרים והשירותים יעלו ולכן, ערך הכסף יירד.

אין מצב שהממשל האמריקאי יוכל להשוות את הייצור לכמות הכסף המודפס, משמע שהאינפלציה תמשיך לעלות.

בשעה שהחיסונים רק מתחילים להגיע לאוכלוסייה, הכלכלה תמשיך לדשדש לפחות ל 6-12 החודשים הבאים. מומחים רבים צופים שהמשבר הכלכלי הזה יימשך לאורך מספר שנים.


הנקודה הזאת חשובה במיוחד ואני רוצה לוודא שאתם מבינים את גודל ההשפעה שלה. ידוע לכל שהכלכלה המערבית מונעת מהיצע וביקוש, כמובן שיוצא מכך שהיצע של דולרים רבים בשוק, מוריד את הערך של הדולר ומכך שערכו יורד - זו אינפלציה. כשכוס קפה עולה $8, אתה מקבל את אותה כוס קפה אבל משלם יותר דולרים כדי לקבל אותה.


בעשרות השנים האחרונות, התרגלנו לכך שהאינפלציה היא סביב ה 2-3% לשנה. ברמת אינפלציה כזאת, חטיף שעולה היום $1, יעלה בשנה הבאה $1.02. 

בעוד שעלייה של 2 סנט בעלות החטיף היא לא משמעותית בכלל, האינפלציה משפיעה על המון דברים נוספים כגון, מוצרי צריכה בסיסיים, ביגוד, דלק, חשמל, מים, רכבים, מסעדות, שכירות, טיסות, בעצם - הכל!


אז איך תשפיע האינפלציה על הנדל"ן?


כשיש אינפלציה ומחירי הסחורות עולים, מחירי הנדל"ן עולים אף הם ובעקבותיהם גם מחירי השכירות - עובדה מעודדת לבעלי בתים להשכרה.


בניגוד לתקופות אחרות בהיסטוריה, בעקבות הקורונה דברים רבים משתנים. בשעה שאנחנו נכנסים לתקופה חסרת תקדים, בתור משקיעי נדל"ן אנחנו צריכים לשים לב לצעדים הכלכליים שננקוט בהמשך. מצד אחד, רמות השכירות יעלו ומצד שני גם נצטרך לשלם יותר כדי לרכוש נכסים נוספים.

אלא אם כן, נשכיל למצוא עסקאות מתחת למחיר השוק (ויש כאלה שמהמרים שהזדמנויות רבות כאלה תיכף תתחלנה להגיע).


יתרון נוסף לרכישת נדל"ן דווקא עכשיו, הוא השיטה להגנה מפני האינפלציה באמצעות נכסים פיזיים. עקרון זה אומר, שכשיש אינפלציה, נכסים פיזיים עולים במקביל ולכן אם השקענו את הכסף שלנו בנכסים פיזיים, לא נפסיד מעליית האינפלציה. באותה מידה שווה לבחון השקעה בנכסים פיזיים אחרים כמו זהב, נפט, ביטקויין וכדומה אבל היות ורוב מי שקורא את המאמר הזה מאמין שנדל"ן היא הדרך הכי טובה להגדיל את ההון שלנו, זה הזמן להשקיע בנכסים פיזיים נדלניים.


סוף הדחייה של תשלומי המשכנתאות


כידוע הבנקים האמריקאים אפשרו לבעלי המשכנתאות להקפיא את את התשלומים כדי להקל עליהם בתקופת הקורונה, אבל זה הולך להסתיים בקרוב.

לפני שאנחנו רצים לבתי המשפט לרכוש במכירה פומבית נכסים שעוקלו ע"י הבנקים, כדאי להבין שכל עוד הממשל האמריקאי ממשיך להזרים דולרים לכלכלה, יקח לזה עוד קצת זמן. ביידן כבר הכריז שהוא מאריך את ההחלטה לדחות את העיקולים של אלה שלא משלמים את המשכנתא ולא לאפשר פינוי שוכרים שלא משלמים לפחות עד ספטמבר 2021.


אם נסתכל שנה וחצי קדימה, נראה כמות גדולה של בעלי נכסים שהקפיאו את תשלומי המשכנתא והדיירים שלהם לא משלמים להם שכירות. אותם בעלי נכסים לא יוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתא. בעלי נכסים אלה ימכרו / יפסידו את הנכסים לבנק, או ינסו לשפר את תנאי המשכנתא שלהם, למשל להאריך את המשכנתא, ל 32 שנה במקום 30, במידה והבנק לא יסכים להארכה שכזאת, יצטרכו אותם בעלי נכסים לנקוט באחת משתי האפשרויות הראשונות כלומר מכירה של הנכס או נטישתו והשארתו לבנק.

כמשקיעי נדל"ן, עלינו להתכונן לשינויים בשוק הנדל"ן בשנה וחצי הקרובות. להמתין עם מזומנים, לתכנן את היעד בו אנו מתכוונים להשקיע ולהיות עם הקשרים המתאימים שיספקו לנו גישה לאותם נכסים שיגיעו לשוק.


הזדמנויות נדלניות חדשות


לשבת על הגדר, זו אסטרטגיה אחת, אפשרות נוספת היא לבחון אילו שווקים כבר הושפעו מהקורונה. שני שווקים שהושפעו בצורה ניכרת בעקבות הקורונה הם מלונאות והחנויות.

בגלל שהשווקים האלה נמצאים כרגע במצב בעייתי, רוב המשקיעים מתרחקים מהשקעה בהם, המשקיעים האמיצים מנצלים כעת את המחירים הנמוכים ונכנסים דווקא לשווקים האלה. כמו שאמר וורן באפט, "תהיה פחדן כשהאחרים מסביב גרידיים וגרידי כשהאנשים מסביב מפחדים"


הדבר הקשה ביותר לעשות הוא ללכת נגד העדר, אבל ההזדמנויות הגדולות יכולות להיות בדיוק עכשיו. כשכולם יבינו איך להכנס לשווקים האלה, כבר יהיה מאוחר מידי ויהיו פחות ופחות עסקאות אטרקטיביות.

צריך לקחת בחשבון שהסיכון ברכישת נכסים כאלה היום הוא גבוה במיוחד במיוחד עם התמשכות האבטלה, הסגרים במדינות מסויימות והריחוק החברתי, המחירים עלולים להמשיך ולרדת. מי שיצליח להמציא מחדש את השווקים האלה, יזכה בכל הקופה!

ישנם משקיעים שמנסים לחפות על המחסור בדירות בשוק ע"י המרת מלונות לבתי דירות. אחרים מאכלסים בניינים ריקים. לדוגמא ישנו טרנד של משקיעים שרוכשים במחיר נמוך בתי מלון קטנים והופכים אותם למקומות מפלט לסופי שבוע.


ריביות נמוכות ברמה היסטורית


כל עוד הבנק הפדרלי ממשיך להדפיס דולרים והריביות הנמוכות ברמה היסטורית עוד ממשיכות לרדת, זה הזמן להשיג מימון ולצבור נכסים.


כשעושים זאת, יש לשים לב שאנחנו לא לוקחים הלוואות מעבר למה שנוכל להחזיר. כדאי להיות זהירים, כי בעוד ישנן הרבה הזדמנויות, גם הפגיעות שלנו עולה בהתאם.

אפשרויות המימון להשקעה בעסקאות נדל"ן בחול היום רבות ומגוונות, כגון לקיחת משכנתא על חשבון נכס קיים, הלוואה על חשבון קרן השתלמות או קרן פנסיה ועוד. במידה ואין לך אף אחד מאלה, נצל את הזמן ללמוד, למצא דרכים להגיע לעסקאות טובות, וליצור מערכות קשרים עם אנשים שיש להם כסף ומעוניינים בהשקעות פאסיביות. הרבה אנשים שיושבים כעת על הגדר היו שמחים עכשיו יותר מתמיד לשים את הכסף שלהם בעסקאות טובות.

בכל טלטלה כלכלית שמתרחשת בעולם, מתבצעת החלפה של עושר ועסקים חדשים ויזמים צעירים מתעשרים במהירות. כדי להיות אחד מאלה, המפתח הוא לשים לב ולהגיב במהירות.


בנוסף, כדאי להשקיע בלימוד ההשלכות של הדפסת הדולרים המאסיבית שמתרחשת בימים אלה בארה"ב, הסגרים במדינות רבות בעולם, הדחייה של החזרי המשכנתאות וממשל שממשיך להדפיס דולרים כדי להציל עסקים ואנשים.


כאמור, אין לי כדור בדולח והשמיים לא נופלים, מה שכדאי לעשות בעת הזאת זה להמשיך לנוע ולהתאים את עצמנו לזמנים המשתנים.


הכתבה נכתבה בהשראת הכתבה מאת Tamar Hermes לאתר ביגר פוקטס - קישור: shorturl.at/lvBJ5


מאמרים נוספים

מאת עידן שקדי 16 Sep, 2023
תיאור מחוז ברוורד בהיבטי אוכלוסיה, כלכלה ונדל״ן
מאת עידן שקדי 02 Jul, 2023
החתמת נוטריון ואפוסטיל על מסמכי נדל"ן בארה"ב 
מאת עידן שקדי 26 Jun, 2023
משכנתא. מה קורה לכם בגוף כשאתם שומעים את המילה הזו? אתם מאלה שנלחצים ומתחילים לרעוד או מאלה שמתעורר להם ה״רעב״ והמוטיבציה? במאמר שלפניכם, שמחולק לשני חלקים ( קישור לחלק 2 ), אכתוב על מגוון סוגי הלוואות הקשורות לנדל״ן, עם מושגים חשובים ועוד מלא דברים מעניינים.
מאת עידן שקדי 26 Jun, 2023
בחלק הראשון , הסברנו שסוגי ההלוואות הן בעצם חלק מתהליך חיי עסקה. הסברנו על סוגי ההלוואות לצורך רכישת הנכס. עכשיו נדבר על הלוואה לאחר שקנינו את הנכס. בארץ זה נקרא מחזור משכנתא. בארה״ב זה נקרא ריפייננס (Refinance) – מימון מחדש . מימון מחדש נוכל לעשות בדרך כלל 6 חודשים לאחר הקניה. אפשר גם לפני אבל אז התנאים עלולים להיות פחות טובים. יש 2 סוגים עיקריים של ריפייננס: 1.משיכת כסף (Cash-Out Refinance) – יש לנו נכס בשווי מסוים ונרצה לשעבד אותו לבנק בתמורה לכסף. הכסף שנקבל יהיה פטור ממס מעצם היותו התחייבות ולא רווח. עם הכסף נוכל לעשות כל מה שנרצה – לטוס לטיול, לקנות רולס רויס, להשקיע בקריפטו, לקנות נכס להשקעה או כל דבר אחר. באופן אישי אני ממליץ להשתמש בכסף רק לצורך השקעה מחדש. כמשקיעים זרים, לרוב נוכל לקבל עד 60% משווי הנכס (במקרים מסוימים גם 65%(. מהסכום הזה נוריד את הוצאות הסגירה וזה סכום הכסף שיישאר לנו. כך למשל אם שווי הבית הוא $200,000 לפי הערכת שמאי, נוכל לקבל $120,000 ומתוכם יישאר לנו כ- $110,000-$115,000. 2. שיפור תנאים (Rate and Terms) – בריפייננס מסוג זה אנחנו לא מוציאים כסף (במקרים מסוימים אפשר להוציא עד 5%) אלא רק משפרים את התנאים. נניח הריביות בשוק ירדו אז נרצה למחזר את המשכנתא ולקבל את הריביות הנמוכות. עוד דוגמא היא אם לקחנו הארד מאני (זוכרים מהפוסט הראשון?) ונרצה לקחת עכשיו משכנתא כדי לשפר את התנאים. היתרון המרכזי כאן הוא שהריביות שנקבל יהיו טובות יותר מאשר Cash-Out. יש לכם נכס בשווי גבוה מ- $100,000? לקבלת הצעה לריפייננס – לחצו כאן כמה דגשים: כשאתם ניגשים למלווה/ברוקר כדי להתחיל תהליך ריפייננס, חשוב שתציינו בפניו אם אתם רוצים Cash-Out Refinance או Rate and Terms. התנאים לריפייננס יהיו פחות או יותר זהים כמו למשכנתא (זאת מהפוסט הקודם). כמובן שהם גם ישתנו ממלווה למלווה. ניתן לעשות ריפייננס למספר נכסים כל עוד כולם תחת אותה חברה. אם הם לא תחת אותה חברה בתחילת התהליך, אפשר לבקש שיעבירו אותם תחת אותה חברה כחלק מהסגירה של הריפייננס. באופן כללי הריביות בריפייננס יהיו פחות טובות מאשר במשכנתא.
מאת עידן שקדי 02 May, 2022
אינפלציה - מה זה בכלל? למה חשוב שנכיר את המושג הזה? איך זה משפיע עלינו?איפלציה במילים פשוטות
מאת אפי דניאלי 17 Jan, 2022
במאמר זה נסביר על האפשרויות שיש למשקיע ישראלי לפתוח חשבון בנק וירטואלי בארה"ב בלי הרבה מאמץ ובעלות אפסית.
מאת עידן שקדי 15 Jan, 2022
המאמר הבא הוא למעשה מדריך לפתיחת חשבון בנק בארה״ב. המדריך הוא פרקטי ואפשר לראות בו מעין צ׳קליסט לפני שניגשים לתהליך. למאמר מפורט יותר בנושא, מוזמנים לבקר כאן - חלק ראשון , חלק שני לפני שנתחיל, מספר דגשים: 1. המדריך מכוון ל – Bank of America היות וזה הבנק העיקרי שנותן אפשרות לישראלים לפתוח חשבון בנק. 2. לפי נהלי הבנק, לא ניתן לפתוח חשבון בנק מרחוק. אני יודע שיש חברות בארץ שנותנות את השירות הזה, אבל חשוב לדעת שזה בניגוד לנהלי הבנק ומבוסס על קשרים אישיים של נותן השירות עם נציג בסניף ספציפי. האחריות היא עליכם בלבד. 3. חשוב לציין שלאחרונה הבנאים הקשיחו את התנאים, והם עלולים לדרוש הוכחת מגורים בארה״ב (חוזה שכירות, חשבון מים/גז/חשמל/אינטרנט על שמכם) לצורך פתיחת חשבון. מומלץ לברר עם הפקיד בבנק מה נדרש, לפני הגעתכם לסניף, ולא להסתמך רק על מאמר זה יאללה אז נצא לדרך, כל מה שצריך לדעת כדי לפתוח חשבון בנק עסקי ב- Bank of America: 1. לפני שקונים כרטיס טיסה, מומלץ ליצור קשר עם הסניף ולתאם פגישה. ניתן לאתר סניף ולתאם פגישה בקישור הבא – תיאום פגישה 2. הפגישה נקבעת אונליין ולאחר שנקבעה יהיה לכם פרטי יצירת קשר. תציגו את עצמכם ותרשמו שאתם אזרחים זרים – Foreign National ואתם רוצים לפתוח Small Business Account. תוודאו שהם נותנים את השירות הזה ותשאלו מה צריך להביא. 3. חברה רשומה – תדאגו שתהיה לכם חברה רשומה ברשם החברות של המדינה בה אתם רוצים. האסמכתא לזה היא – Article of Organization אותו תצטרכו להביא לפגישה בבנק. 4. הסכם שותפות – מה שאנחנו מכירים כ – Operating Agreement. שימו לב שרשום שם שיש לכם את הסמכות לחתום ולפתוח חשבון בשם החברה. במקרה בו יש כמה שותפים לחברה. 5. מספר משלם מס – הידוע בכינויו EIN – Entity Identification Number. אתם לא צריכים איזשהו מסמך, אלא שיהיה לכם את המספר מוכן. 6. כתובת בארה״ב – הכתובת צריכה להיות כתובת אמיתית שניתן לשלוח אליה דואר. אל תתנו את הכתובת של הנכס שזה עתה קניתם משום שהבנק עלול לשלוח לכם כרטיס אשראי או כל מסמך אחר. ניתן לבקש מחברת הניהול שלכם להשתמש בכתובת שלה, כתובת של חבר, משפחה או חברות שנותנות שירותים כאלה. 7. מספר טלפון אמריקאי – הדבר העיקר שחשוב הוא שהמספר הזה ידע לקבל הודעות SMS. אתם יכולים להשתמש באחד מהשירותים הבאים: TextNow iPlum Google Voice Skype 8. תעודות מזהות – יש להביא אתכם 2 תעודות מזהות. דרכון ורישיון נהיגה יעשו את העבודה. תוודאו כמובן שיש תמונה ורשום באנגלית. 9. הפקדה ראשונית – אתם תידרשו להפקיד במקום $100 אז תוודאו שיש לכם. כמובן שאפשר להוציא מהכספומט בבנק ומיד להפקיד. הכסף כמובן נשאר אצלכם בחשבון בנק.
מאת Efi Danieli 27 Dec, 2021
בית פרטי, מולטיפאמילי, קבוצת השקעה, בנייה חדשה...
05 Dec, 2021
אחת האפשרויות להשקעה בנדל"ן בארה"ב וגם הנפוצה ביותר, היא באמצעות הקמת חברה LLC, שיתרונותיה באים לביטוי ברמה המשפטית ובמיסוי. השקעה באמצעות חברת L.L.C בארה"ב ניתן להתאגד במבנה עסקי שנקרא ) L.L.C Limited Liability Company ). זאת למעשה צורה של חברה פרטית מוגבלת. חברת LLC הינה ישות משפטית היברידית. בעלת מאפיינים מסויימים של חברה, של שותפות ושל בעלות יחידה. חברת LLC אינו תאגיד שניתן לתבוע משפטית. מבחינת המיסוי – בארה"ב זאת חברה שלרוב שקופה לצרכי מס. "גוף שקוף" לצורכי מס ולפיכך לא ניתן למסות את "החברה". למעשה את המס בגין רווחי החברה משלמים בעלי הזכויות בה (Members). חברים המחזיקים תעודת חברות בה. מעמד חברת LLC בישראל בישראל אין אפשרות התאגדות שכזו. הכי קרוב ודומה לזה, היא התאגדות כשותפות, "חברת בית", או "חברה משפחתית". למעשה ההתייחסות בארץ לעניין מס, לאותה ישות LLC , היא כ"חבר בני אדם", כלומר חברה הכפופה לכללים ודיני מס החברות בארץ. אלא שמאחר ומדובר בחברה תושבת חוץ (חברה זרה), וזאת כאשר השליטה והניהול של החברה לא בישראל, ה"חברה" אינה חייבת במס בישראל על רווחיה בארה"ב. לעובדה זו יש משמעות רבה ומעלה סוגיות מס רבות, שנדון בהם בהמשך.
מאת אפי רניאלי 28 Jun, 2021
מהי השקעה פרטית ומהי השקעה קבוצתית? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? מה הכי מתאים עבורי?
פוסטים נוספים
Share by: