Blog Layout

למה לי להשקיע בעסקת פליפ בתוך קבוצה

קונים, משפצים, משבחים - ומוכרים ברווח! זוהי המהות של עסקאות פליפ בארה"ב על קצה המזלג. רוצים לדעת יותר? מעוניינים להבין את היתרונות של השקעה ביחד עם קבוצה שעושה את זה? הכנו לכם מדריך מצוין, בואו לקרוא!

נעים להכיר: עסקת פליפ

נניח שאיתרתם נכס באזור אטרקטיבי, עם סיכויי תשואה גבוהים מאוד – אך הוא זקוק לשיפוץ משמעותי. מה תעשו? אם תשאלו את המומחים לעסקאות פליפ בארה"ב, הם ישמחו לספר לכם על אחת הדרכים האטרקטיביות ביותר לקטוף רווחים מעסקת נדל"ן: קונים נכס הזקוק לשיפוץ, עורכים בו שיפוץ מקיף, משביחים את הנכס – ומוכרים אותו ברווח. לרוב, מדובר בעסקאות קצרות טווח שאורך חייהם הוא בסביבות 6 חודשים, ובד"כ נתייחס לנכסים מסוג Single Family – בית פרטי הממוקם על קרקע פרטית.



מה חשוב לבדוק לפני שמתחילים?

באופן עקרוני, עסקאות פליפ בארה"ב מתאימות לכל מי שמעוניין להגדיל את הונו האישי בטווח קצר באמצעות נדל"ן. עם זאת, יש פרמטרים נוספים שכדאי לבדוק לפני שיוצאים לדרך:

✔ מחירי הנכסים שנמכרו לאחרונה באזור. ההשוואה צריכה להיעשות בפרמטרים זהים לנכס הרלוונטי (גודל, מספר חדרים, מיקום וכדומה)

✔ עלויות השיפוץ של הנכס

✔ הרווח שאנחנו רוצים להגיע אליו

✔ מצב מחיר הנכס, כולל מחיר השיפוץ, יעמוד על שווי של 70% ממחיר המכירה הצפוי



עסקאות פליפ בארה"ב ב- 3 שלבים



1.   תהליך הרכישה

ישנם דרכים רבות להגעה לנכסים לרכישה בארה"ב – ניתן כמובן לפנות למתווך מקומי, לחפש במודעות המפורסמות באינטרנט וכן לרכוש נכסים מבנקים, מעיקולים, מפשיטות רגל ודרך מכרזים. הדרך האחרונה האי אחת הדרכים בהם ניתן להשיג נכסים במחירים הרבה יותר נמוכים ממחיר שבו נמכר נכס כזה בשוק החופשי (על ידי מתווכים) ולכן יהיה אטרקטיבי במיוחד לצורכי פליפ.



2.   תהליך השיפוץ

מחיר השיפוץ הוא נתון שחשוב לדעת לפני שמתחילים בתהליך הרכישה, אותו מומלץ לקבל באמצעות השגת הצעות מחיר מ 2 קבלנים. לאחר הרכישה, מומלץ להתחיל את ההתקשרות עם הקבלן באמצעות חוזה מפורט מאוד, הכולל את כל סעיפי השיפוץ. נוסף על כך, מוטב לוודא שתנאי התשלום שנקבעו מתאימים לרוכש, כך שגם במידה ויוחלט להחליף את הקבלן במהלך הפרויקט - הכסף לא יעמוד בסיכון.

·      סטנדרט השיפוץ - על מנת לקבוע מפרט שיפוץ מיטבי ולהבטיח שהנכס המשופץ יימכר במהירות ובמחיר הגבוה האפשרי, חשוב להבין מהו סטנדרט השיפוץ באזור שלנו במחיר שאנחנו מצפים למכור

·      החלפת מערכות - רצוי להחליף מערכות מרכזיות (אם קיימות מעל 10 שנים) כמו גג, צנרת, מערכות חשמל ודוד חימום.

·      מטבח ושירותים - רצוי שגם המטבח והשירותים יהיו חדשים ומשודרגים, שכן אלו המקומות הראשונים שמושכים את העין של הרוכשים הפוטנציאליים

·      רישיון – ענף קבלני השיפוצים בארה"ב מפותח מאוד. כל קבלן חייב להיות בעל רישיון מתאים לבצע עבודות שיפוצים - לכן שימו לב שהקבלן אכן מחזיק ברישיון כזה.

·      הוצאת Permit – על פי החוק בארה"ב, לפני שיפוץ של מערכות מסוימות בבית, הקבלן צריך לגשת לעירייה ולהגיש בקשה לשינוי המתוכנן. בעגה המקצועית נקראת הבקשה ""Permit. הליך הבקשה אורך מעט זמן, שכן הוא עלול לכלול בעלי מקצוע נוספים (מהנדס, ארכיטקט וכדומה). קחו את פרק הזמן הזה בחשבון לפני שתצאו לדרך.

·      לקראת סוף השיפוץ - כשהשיפוץ עומד להסתיים ולפני שמעבירים את התשלום האחרון לקבלן, מומלץ להיעזר באינספקטור (פיקוח), שתפקידו הוא לבדוק את איכות השיפוץ.



3.   תהליך המכירה

כשהשיפוץ מסתיים והדירה מוכנה לעמוד למכירה, זה הזמן לפנות אל מתווך ולבקש ממנו לתמחר שוב את הנכס, שכן בזמן השיפוץ - ייתכן והמחיר המוערך של הנכס השתנה. זכרו: אתם רוצים להיות חלק מהשוק, במחיר הנכון, ולמכור את הנכס מהר - וברווח. לרוב, למתווך תינתן בלעדיות לתקופה של חצי שנה והמקום הראשון בו הוא יפרסם את הנכס יהיה ה-MLS (פורטל אינטרנטי בו מופיעות כלל הדירות למכירה שפורסמו על ידי מתווכים מורשים). עלות התיווך בארה"ב עומדת על ממוצע של 6% מערך המכירה, כשלרוב עלות זו חלה על המוכר (3% מקבל המתווך של המוכר ו-3% מגיעים למתווך של הקונה). חשוב לדעת: כחלק מתהליך המכירה של הנכס, מומלץ מאוד לרהט את הנכס בריהוט זמני (STAGING), המשדרג באופן משמעותי את מראה הדירה ועוזר מאוד בתהליך המכירה.



4.   היתרונות בקבוצה:

כאשר אנחנו מכנסים להשקעה כחלק מקבוצת משקיעים שביחד רוכשים נכסים לטובת עסקאות משותפות אנחנו נהנים בין היתר מהדברים הבאים:

פיזור הסיכון – בהשקעה אחת אנחנו מגלגלים מספר עסקאות רב כך שאם ישנה עסקה אחת שפחות מצליחה, התוצאה הכללית היא מאוד רווחית כמו שיש עסקאות שמצליחות יותר מהממוצע וזה מתאזן.

אפשרות כניסה לעסקאות פליפ איכותיות עם הון עצמי יחסית נמוך – גם עם K$50 ניתן להכנס לעסקאות באיזורים איכותיים היות ואנחנו חלק מקבוצה גדולה יותר

ליווי משפטי ופיננסי – בעסקאות קבוצתיות, בדרך כלל ישנו ליווי של עורך דין ורואה חשבון שדואגים לנאותות העסקה והמספרים.

מהירות המחזורים – כאשר אנחנו מבצעים מספר פרוייקטים במקביל, הכוח שלנו מול הקבלנים גדול יותר מה שנותן לנו כוח רב יותר מולם ומאפשר קבלת עבודה טובה במהירות גבוהה יותר,וכך אנו יכולים להריץ מספר רב יותר של מחזורי קנייה שיפוץ ומכירה במהלך הפרוייקט ובכך להגדיל את הרווח השנתי.



מה הסיכונים?

כמו בכל השקעה, גם בתהליך של עסקאות פליפ בארה"ב ישנם סיכונים, לדוגמא:

·      עיכוב בשיפוץ – לעיתים עקב בעיות שונות (כגון קבלנים לא מקצועיים, עיכובים באישורים מהעירייה, גילוי דברים חריגים במהלך השיפוץ), השיפוץ עלול להמשך זמן ארוך יותר, לכן מומלץ להוסיף על זמן השיפוץ המוערך כ- 50% תוספת

·      עלות שיפוץ גבוהה מהמתוכנן – החלפת קבלן באמצע העבודה או גילוי של בעיה שלא ניתן היה לראות טרם הרכישה עלולים להגדיל את תקציב השיפוץ, ולכן יש לקחת זאת בחשבון.

·      מחיר מכירה נמוך מהמצופה – עקב נפילה במחיר השוק או עקב סיבות אחרות, יתכן שלא נצליח למכור את הנכס במחיר שצפינו, ניאלץ להוריד במחיר והרווח שלנו יקטן.

·      הסיכויים – ככל שננקוט בכל אמצעי הזהירות ונעבוד לפי שיטה ברורה, הסיכויים שהעסקה תצליח בזמן נמוך מהממוצע ותניב תוצאות גבוהות - גבוהה יותר.




אם אתם מעוניינים לשמוע פרטים על השקעה קבוצתית בעסקאות פליפ - לחצו כאן!

מאמרים נוספים

מאת עידן שקדי 16 Sep, 2023
תיאור מחוז ברוורד בהיבטי אוכלוסיה, כלכלה ונדל״ן
מאת עידן שקדי 02 Jul, 2023
החתמת נוטריון ואפוסטיל על מסמכי נדל"ן בארה"ב 
מאת עידן שקדי 26 Jun, 2023
משכנתא. מה קורה לכם בגוף כשאתם שומעים את המילה הזו? אתם מאלה שנלחצים ומתחילים לרעוד או מאלה שמתעורר להם ה״רעב״ והמוטיבציה? במאמר שלפניכם, שמחולק לשני חלקים ( קישור לחלק 2 ), אכתוב על מגוון סוגי הלוואות הקשורות לנדל״ן, עם מושגים חשובים ועוד מלא דברים מעניינים.
מאת עידן שקדי 26 Jun, 2023
בחלק הראשון , הסברנו שסוגי ההלוואות הן בעצם חלק מתהליך חיי עסקה. הסברנו על סוגי ההלוואות לצורך רכישת הנכס. עכשיו נדבר על הלוואה לאחר שקנינו את הנכס. בארץ זה נקרא מחזור משכנתא. בארה״ב זה נקרא ריפייננס (Refinance) – מימון מחדש . מימון מחדש נוכל לעשות בדרך כלל 6 חודשים לאחר הקניה. אפשר גם לפני אבל אז התנאים עלולים להיות פחות טובים. יש 2 סוגים עיקריים של ריפייננס: 1.משיכת כסף (Cash-Out Refinance) – יש לנו נכס בשווי מסוים ונרצה לשעבד אותו לבנק בתמורה לכסף. הכסף שנקבל יהיה פטור ממס מעצם היותו התחייבות ולא רווח. עם הכסף נוכל לעשות כל מה שנרצה – לטוס לטיול, לקנות רולס רויס, להשקיע בקריפטו, לקנות נכס להשקעה או כל דבר אחר. באופן אישי אני ממליץ להשתמש בכסף רק לצורך השקעה מחדש. כמשקיעים זרים, לרוב נוכל לקבל עד 60% משווי הנכס (במקרים מסוימים גם 65%(. מהסכום הזה נוריד את הוצאות הסגירה וזה סכום הכסף שיישאר לנו. כך למשל אם שווי הבית הוא $200,000 לפי הערכת שמאי, נוכל לקבל $120,000 ומתוכם יישאר לנו כ- $110,000-$115,000. 2. שיפור תנאים (Rate and Terms) – בריפייננס מסוג זה אנחנו לא מוציאים כסף (במקרים מסוימים אפשר להוציא עד 5%) אלא רק משפרים את התנאים. נניח הריביות בשוק ירדו אז נרצה למחזר את המשכנתא ולקבל את הריביות הנמוכות. עוד דוגמא היא אם לקחנו הארד מאני (זוכרים מהפוסט הראשון?) ונרצה לקחת עכשיו משכנתא כדי לשפר את התנאים. היתרון המרכזי כאן הוא שהריביות שנקבל יהיו טובות יותר מאשר Cash-Out. יש לכם נכס בשווי גבוה מ- $100,000? לקבלת הצעה לריפייננס – לחצו כאן כמה דגשים: כשאתם ניגשים למלווה/ברוקר כדי להתחיל תהליך ריפייננס, חשוב שתציינו בפניו אם אתם רוצים Cash-Out Refinance או Rate and Terms. התנאים לריפייננס יהיו פחות או יותר זהים כמו למשכנתא (זאת מהפוסט הקודם). כמובן שהם גם ישתנו ממלווה למלווה. ניתן לעשות ריפייננס למספר נכסים כל עוד כולם תחת אותה חברה. אם הם לא תחת אותה חברה בתחילת התהליך, אפשר לבקש שיעבירו אותם תחת אותה חברה כחלק מהסגירה של הריפייננס. באופן כללי הריביות בריפייננס יהיו פחות טובות מאשר במשכנתא.
מאת עידן שקדי 02 May, 2022
אינפלציה - מה זה בכלל? למה חשוב שנכיר את המושג הזה? איך זה משפיע עלינו?איפלציה במילים פשוטות
מאת אפי דניאלי 17 Jan, 2022
במאמר זה נסביר על האפשרויות שיש למשקיע ישראלי לפתוח חשבון בנק וירטואלי בארה"ב בלי הרבה מאמץ ובעלות אפסית.
מאת עידן שקדי 15 Jan, 2022
המאמר הבא הוא למעשה מדריך לפתיחת חשבון בנק בארה״ב. המדריך הוא פרקטי ואפשר לראות בו מעין צ׳קליסט לפני שניגשים לתהליך. למאמר מפורט יותר בנושא, מוזמנים לבקר כאן - חלק ראשון , חלק שני לפני שנתחיל, מספר דגשים: 1. המדריך מכוון ל – Bank of America היות וזה הבנק העיקרי שנותן אפשרות לישראלים לפתוח חשבון בנק. 2. לפי נהלי הבנק, לא ניתן לפתוח חשבון בנק מרחוק. אני יודע שיש חברות בארץ שנותנות את השירות הזה, אבל חשוב לדעת שזה בניגוד לנהלי הבנק ומבוסס על קשרים אישיים של נותן השירות עם נציג בסניף ספציפי. האחריות היא עליכם בלבד. 3. חשוב לציין שלאחרונה הבנאים הקשיחו את התנאים, והם עלולים לדרוש הוכחת מגורים בארה״ב (חוזה שכירות, חשבון מים/גז/חשמל/אינטרנט על שמכם) לצורך פתיחת חשבון. מומלץ לברר עם הפקיד בבנק מה נדרש, לפני הגעתכם לסניף, ולא להסתמך רק על מאמר זה יאללה אז נצא לדרך, כל מה שצריך לדעת כדי לפתוח חשבון בנק עסקי ב- Bank of America: 1. לפני שקונים כרטיס טיסה, מומלץ ליצור קשר עם הסניף ולתאם פגישה. ניתן לאתר סניף ולתאם פגישה בקישור הבא – תיאום פגישה 2. הפגישה נקבעת אונליין ולאחר שנקבעה יהיה לכם פרטי יצירת קשר. תציגו את עצמכם ותרשמו שאתם אזרחים זרים – Foreign National ואתם רוצים לפתוח Small Business Account. תוודאו שהם נותנים את השירות הזה ותשאלו מה צריך להביא. 3. חברה רשומה – תדאגו שתהיה לכם חברה רשומה ברשם החברות של המדינה בה אתם רוצים. האסמכתא לזה היא – Article of Organization אותו תצטרכו להביא לפגישה בבנק. 4. הסכם שותפות – מה שאנחנו מכירים כ – Operating Agreement. שימו לב שרשום שם שיש לכם את הסמכות לחתום ולפתוח חשבון בשם החברה. במקרה בו יש כמה שותפים לחברה. 5. מספר משלם מס – הידוע בכינויו EIN – Entity Identification Number. אתם לא צריכים איזשהו מסמך, אלא שיהיה לכם את המספר מוכן. 6. כתובת בארה״ב – הכתובת צריכה להיות כתובת אמיתית שניתן לשלוח אליה דואר. אל תתנו את הכתובת של הנכס שזה עתה קניתם משום שהבנק עלול לשלוח לכם כרטיס אשראי או כל מסמך אחר. ניתן לבקש מחברת הניהול שלכם להשתמש בכתובת שלה, כתובת של חבר, משפחה או חברות שנותנות שירותים כאלה. 7. מספר טלפון אמריקאי – הדבר העיקר שחשוב הוא שהמספר הזה ידע לקבל הודעות SMS. אתם יכולים להשתמש באחד מהשירותים הבאים: TextNow iPlum Google Voice Skype 8. תעודות מזהות – יש להביא אתכם 2 תעודות מזהות. דרכון ורישיון נהיגה יעשו את העבודה. תוודאו כמובן שיש תמונה ורשום באנגלית. 9. הפקדה ראשונית – אתם תידרשו להפקיד במקום $100 אז תוודאו שיש לכם. כמובן שאפשר להוציא מהכספומט בבנק ומיד להפקיד. הכסף כמובן נשאר אצלכם בחשבון בנק.
מאת Efi Danieli 27 Dec, 2021
בית פרטי, מולטיפאמילי, קבוצת השקעה, בנייה חדשה...
05 Dec, 2021
אחת האפשרויות להשקעה בנדל"ן בארה"ב וגם הנפוצה ביותר, היא באמצעות הקמת חברה LLC, שיתרונותיה באים לביטוי ברמה המשפטית ובמיסוי. השקעה באמצעות חברת L.L.C בארה"ב ניתן להתאגד במבנה עסקי שנקרא ) L.L.C Limited Liability Company ). זאת למעשה צורה של חברה פרטית מוגבלת. חברת LLC הינה ישות משפטית היברידית. בעלת מאפיינים מסויימים של חברה, של שותפות ושל בעלות יחידה. חברת LLC אינו תאגיד שניתן לתבוע משפטית. מבחינת המיסוי – בארה"ב זאת חברה שלרוב שקופה לצרכי מס. "גוף שקוף" לצורכי מס ולפיכך לא ניתן למסות את "החברה". למעשה את המס בגין רווחי החברה משלמים בעלי הזכויות בה (Members). חברים המחזיקים תעודת חברות בה. מעמד חברת LLC בישראל בישראל אין אפשרות התאגדות שכזו. הכי קרוב ודומה לזה, היא התאגדות כשותפות, "חברת בית", או "חברה משפחתית". למעשה ההתייחסות בארץ לעניין מס, לאותה ישות LLC , היא כ"חבר בני אדם", כלומר חברה הכפופה לכללים ודיני מס החברות בארץ. אלא שמאחר ומדובר בחברה תושבת חוץ (חברה זרה), וזאת כאשר השליטה והניהול של החברה לא בישראל, ה"חברה" אינה חייבת במס בישראל על רווחיה בארה"ב. לעובדה זו יש משמעות רבה ומעלה סוגיות מס רבות, שנדון בהם בהמשך.
מאת אפי רניאלי 28 Jun, 2021
מהי השקעה פרטית ומהי השקעה קבוצתית? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? מה הכי מתאים עבורי?
פוסטים נוספים
Share by: